Behandelingen

De vacht is de spiegel van de gezondheid. Trimmen is een verzamelnaam voor verschillende behandelingen, namelijk: wassen, ontwollen, kammen, borstelen, knippen, effileren, ontklitten, scheren, nagels knippen en oren schoonmaken.

Wij zullen uw hond trimmen volgens rasstandaard, uw wensen en wat de vacht en de hond toelaat. Het welzijn van uw huisdier staat immers voorop.

Honden vachtsoorten en behandelingen:

Stokhaar
Dubbele vacht
Lang
Kort
Onderwol en dekhaar
Rui, 2x per jaar > onderwol
Behandeling: wassen en blazen (ontwollen), eventueel bijwerken met de effileren.

Kort-/gladhaar
Enkele vacht
Dekhaar 
Verharen
Behandeling: wassen en blazen.

Langhaar
Doorgroeiend, zacht en vaak wollig haar.
Soms gekruld en soms rechtvallend
Langhaar met veel onderwol
Verharen

Langhaar met weinig onderwol
Mozaïkverharing
Langhaar zonder wol
Behandeling: inkorten en uitdunnen van de vacht, effileren.

Kroeshaar
Enkele vacht
Onderwol
Behandeling: in model knippen/scheren.

Ruwhaar
Dubbele vacht
Dekhaar en onderwol
Rui à dekhaar
Behandeling: plukken op wol/strip

Katten vachtsoorten en behandelingen:

Korthaar
De kortharige kat moet zichzelf kunnen verzorgen, door problemen lukt het zelf vaak niet meer en is er extra aandacht nodig. Soms kan een kat door een probleem zichzelf niet meer goed verzorgen, denk aan: overgewicht, mondproblemen of gewrichtspijn. Dan is er extra verzorging nodig van de eigenaar of door de trimsalon. Belangrijk hierbij is om dit probleem op tijd te herkennen, kortharige katten kunnen ook klitten en uiteindelijk vervilting van de vacht krijgen door te weinig verzorging.

Behandeling: kammen, plukken, ontklitten, ontwollen

Half langhaar
Dekhaar en wol
Behandeling: kammen, plukken, ontklitten, ontwollen.

Langhaar (Perzisch langhaar)
Wol en dekhaar zijn even lang
Behandeling: kammen, plukken, ontklitten, ontwollen.

Knaagdieren

Sommige konijnen en cavia’s hebben ook wat hulp nodig bij de vachtverzorging, vooral de langharige. De behandelingen kunnen bestaan uit het kammen en borstelen van de vacht, tot het verwijderen van klitten en de nagels knippen.

Pup/kitten, jonge dieren

Socialisatie in de trimsalon is ontzettend belangrijk, daarom kunt u terecht met alle jonge pups, kittens en knaagdieren voor een gratis socialisatie beurt tot en met 4 maanden. We willen graag dat uw huisdier positieve ervaringen op doet in de trimsalon. We laten ze wennen aan de omgeving en de behandeling, dit wordt stapsgewijs opgebouwd . Hier steek ik graag alle tijd in! Tot en met 4 maanden betekent niet dat u maar 1x mag langskomen, des te vaker u komt, ook al is het om alleen een koekje te halen, des te fijner uw huisdier het vindt om naar de trimsalon te gaan. Ook na deze 4 maanden is iedereen gewoon welkom om wat lekkers te komen halen.

Leveringsvoorwaarden
Online door Webservicedienst.nl B.V. © 2019
map-markerfacebook-squarephoneenvelopepaw